Modelare strategică a afacerii

Ce este modelarea strategica:

O strategie este un set integrat de instrumente de management care te ghidează şi te însoţeşte în procesul de evoluţie de la “situaţia actuală” la “situaţia dorită”.
Strategia te ghidează când ai nevoie să iei decizii importante, îţi dă o idee despre ce să faci şi ce să nu faci, îţi oferă un mod de a răspunde provocărilor prezente şi viitoare. Într-un mediu economic dinamic și turbulent în care ne aflăm, afacerile durabile și profitabile au din ce în ce mai multă nevoie de o strategie.

Ce presupune:

Modelarea strategică a afacerii se realizează în echipe formate din consultant strategic, facilitatori, echipa de management, antreprenor și tinerele talente ale companiei. Modelarea strategică presupune definirea unui set integrat de opțiuni și instrumente de management care poziționează organizația într-un anumit domeniu pentru a obține rezultate superioare pe termen lung.

De ce ai nevoie de o strategie:

 • Pentru a dobândi mai multă claritate şi sentimentul de control asupra direcţiei în care doreşti să se îndrepte afacerea
 • Pentru a crea un cadru în care întreaga echipă să acţioneze consecvent şi cu încredere într-o direcţie comună
 • Pentru a face mai uşor diferenţa între activităţile la nivel strategic şi cele la nivel operaţional şi a obţine un echilibru potrivit între cele două.
 • Pentru a diminua nivelul de stres al angajaţilor generat de neclaritatea direcţiei sau de dificultatea de a prioritiza.
 • Pentru a avea un instrument care te ţine conectat cu ceea ce este semnificativ pentru afacere
 • Pentru a lua cele mai rapide, potrivite şi înţelepte decizii
 • Pentru a creşte nivelul de performanţă al afacerii şi nivelul de motivare şi împlinire al echipei.
Fa primul pas

Modelarea operațională a afacerii

Ce este modelarea operațională:

Modelarea operațională presupune pregătirea contextului la nivelul organizațional pentru a putea susține implementarea strategiei.
Dacă modelarea strategică acționează la nivelul organizației, modelarea operațională acționează la nivelul centrelor de performanță.

Ce presupune:

 • Definirea fiselor de rol, fluxurilor și instrucțiunilor de lucru la nivelul fiecărui departament
 • Definire indicatori de performanță la nivelul fiecărui centru de performanță
 • Implementare programe de mastermind, mentoring și coaching la nivelul fiecărui centru de performanță pentru îndrumarea angajaților.

Ce beneficii:

 • Automatizare și sistematizare
 • Oferă claritate angajaților în ceea ce privește modelul de operare al afacerii
 • Diminuarea nivelului de stres al angajaților
 • Crearea contextului pentru implementarea instrumentelor specifice de măsurare, monitorizare și evaluare
Fa primul pas

Implementarea strategiei

Procesul prin care strategia definită de antreprenori și echipa de management este pusă în aplicare.

Pot exista strategii definite excelent dar care pot eșua dacă nu sunt implementate în mod corespunzător:

 • Se pune accent pe gestionarea resurselor și persoanelor necesare pentru atingerea direcției și obiectivelor strategice.
 • Se pune accent pe eficiență prin alocarea de responsabili, acțiuni și a buget pentru fiecare inițiativă strategică. Monitorizarea respectării termenelor și încadrării în buget.
 • Implică cooperarea interdisciplinară.

A face lucrurile să se întâmple prin ghidare și suport.

Fiecare inițiativă strategică este un proiect. Prin implementare noi facem project management pentru aceste proiecte interne.

Fa primul pas

Buget, Controlling și Raportare

Instrumentele care oferă antreprenorilor controlul asupra afacerii.

Bugetul este un instrument cu ajutorul căruia poți transpune modelul afacerii tale într-o formulă matematică.
Bugetul aduce claritate, specifică și măsurabilă asupra celor mai potrivite combinații de factori cheie care contribuie la estimarea rezultatului dorit. Bugetul transpune în cifre CE, CÂT și CUM ai de făcut concret.

Prin sistemul de controlling și raportare se urmărește cât ai realizat din cât ti-ai propus să faci, unde ești față de unde ti-ai propus să ajungi.

Sistemul de controlling și raportare este unul complex prin care se monitorizează încadrarea în buget anual și cel până la luna curentă. Ajută în luarea deciziilor curente și viitoare și oferă managerilor informații relevante cu privire la performanța companiei pe fiecare centru de performanță.

Fără un buget și un sistem de controlling și raportare este greu de crezut că poți să gestionezi afacerea.

Fa primul pas

Antrenarea echipelor de management

O afacere nu se poate dezvolta mai mult decât nivelul de dezvoltare al managementului și al echipei. Din acest motiv, antrenarea echipelor este un proces continuu și începe de la fiecare individ în parte.

După testarea cu succes a modelului și instrumentelor Agenius atât la nivelul organizației, cât și la nivelul departamentelor, am adaptat același model și pentru viața personală.

Avantajul acestei transpuneri de model este că prin utilizarea în viața personală, fiecare angajat va înțelege modelul ca apoi să îl aplice natural în cadrul afacerii.

Fa primul pas

Servicii suport

Contabilitate pe centre de profit și de performanță

În orice afacere, activitățile financiar-contabile reprezintă o parte esențiala cu rol permanent. Noi oferim un model al sistemului sistem informațional contabil organizat pe centre de profit și de performanță. Agenius Strategy este un partener dedicat cu o echipa de experți contabili autorizați, specialiști cu pregătire în domeniul financiar-contabil.

Administrare Personal si Salarizare

Administrarea de personal ți salarizarea implică mai mult decât angajarea unui salariat, încheierea unui contract de munca și plata unui salariu. În funcție de specificul industriei și al companiei, aceasta poate presupune o muncă intensivă și o cunoaștere foarte bună a legislației în vigoare. Pe lângă o aplicare corecta si la timp a legislației, aceste servicii presupun multe responsabilități, drepturi si obligații atât pentru angajator cat si pentru angajații acestuia. Iar pentru îndeplinirea cu succes a acestui proces este nevoie de acuratețe, confidențialitate, capacitate rapidă de procesare și cunoașterea la zi a legislației specifice.

Fa primul pas

Fă primul pas!

Completează formularul de contact și un consultant Agenius Strategy iți va oferi o oră de consultație gratuită.